Podrobnosti o vašem računu

Uredi podatke o naročniku

Pogoji poslovanja

  • SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletno trgovino www.iFly.si upravlja podjetje FSP, d. o. o. (v nadaljevanju ponudnik).

  • POSTOPEK NAROČANJA

Kupec izbira izdelke s klikom na izdelek, izbere količino, barvo…, nato klikne na Dodaj v košarico. Ko izbere vse želene izdelke, klikne na Košarica in nato Pokaži košarico. Prikaže se mu vsebina košarice, kjer lahko vtipka tudi šifro za popust, če jo ima. Po kliku Naprej se mora kupec prijaviti oziroma najprej registrirati, če še ni uporabnik www.iFly.si. Ko se kupec registrira, mora svoj račun aktivirati. To stori tako, da klikne na povezavo, ki jo prejme po elektronski pošti. Po uspešni prijavi izbere naslov za dostavo, način dostave in način plačila. V zadnjem koraku lahko napiše tudi sporočilo, opombe … ponudniku. Prebrati mora splošne pogoje spletne trgovine www.iFly.si in če se z njimi strinja, to tudi potrditi. Do tega trenutka ima kupec možnost popraviti naročilo. S klikom na Potrdite naročilo je postopek nakupa končan.

Po oddaji naročila prejme kupec po elektronski pošti obvestilo, da ima naročilo status: V OBDELAVI. V tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. To naredi tako, da pošlje sporočilo po elektronski pošti na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Naročil z nepravilnimi osebnimi podatki ponudnik ne upošteva.

Po potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave in spremenjenem statusu naročila: POTRJENO. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko pošto s statusom naročila: POTRJENO). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik v dogovorjenem roku izdelke pripravi, odpošlje, spremeni status naročila v POSLANO in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Ponudnik izda kupcu račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem računu (Moj račun). Za pregled uporabniškega računa se mora kupec najprej prijaviti (Prijava).

 

  • CENE

Vse cene vsebujejo davek na dodano vrednost. Cene veljajo od trenutka oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Kljub preverjanju točnosti podatkov se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali če se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila bo ponudnik omogočil kupcu odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

 

  • PLAČILO

Način plačila izbere kupec v postopku nakupa. Če kupec izbere plačilo z gotovino po povzetju, potem plača celotni znesek naročila, ko izdelke prejme po pošti. Če kupec izbere plačilo s predhodnim nakazilom na transakcijski račun, mora celotni znesek naročila nakazati na transakcijski račun:

FSP, d. o. o.

Staničeva 12

1000 Ljubljana

TRR: SI56 0204 4025 7392 844

Kupec mora navesti sklic (referenco), ki jo prejme po elektronski pošti.

Ko ponudnik plačilo prejme, pošlje kupcu elektronsko pošto s statusom naročila: POTRJENO.

 

  • DOSTAVA

Način dostave izbere kupec v postopku nakupa. Če izbere Osebni prevzem, potem stroškov ni. Če pa izbere Po pošti, potem je cena odvisna od skupne vrednosti nakupa:

- pri skupni vrednosti nakupa do 60 EUR je cena poštnine 6,10 EUR,

- pri skupni vrednosti nakupa nad 60 EUR je poštnina brezplačna.

Vse cene vsebujejo davek na dodano vrednost.

Izdelke, ki so na zalogi, ponudnik ponavadi pošlje še isti dan, če je naročilo potrjeno do 16. ure. Če ponudnik izdelkov nima na zalogi, bo takoj po potrditvi naročila začel s postopkom dobave. Čas dobave je vsakič odvisen od posameznega dobavitelja. Ponudnik bo obvestil kupca po elektronski pošti o predvidenem datum dobave, ki temelji na preteklih izkušnjah z dobaviteljem. Ko ponudnik prejme izdelke, obvesti kupca po elektronski pošti o prejemu izdelkov oziroma (če je kupec izbral Osebni prevzem), kdaj jih lahko prevzame.

 

  • VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil), ter izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

 

  • GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu, njegovem pooblaščenem zastopniku, njegovem pooblaščenem servisu ali pri prodajalcu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.
Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga ali pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim izdelkom.

 

  • PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da brez navedbe razloga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) prodajalca najkasneje v 15 dneh obvesti (po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) o odstopu od pogodbe. Izdelke je treba vrniti v nadaljnjih 30 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe.

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za programsko opremo in video nosilce, če je potrošnik odprl varnostni pečat. Morebitne stroške vračila krije kupec.
Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh.

 

  • ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je treba vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

  • VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov
Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.
V FSP, d.o.o. in še posebej naši spletni trgovini ifly.si že vse od začetka spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.
Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv del splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.
Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
Ob uskladitvi z GDPR smo z željo, da bo lahko vsak uporabnik spletne strani iFly.si svoje pravice na tem področju lahko poznal ter užival v največji možni meri.

 

O nas
Upravljalec podatkov je podjetje FSP, d.o.o. (v nadaljevanju upravljalec)

 

Oblike sodelovanja
Naše storitve lahko uporabljate kot:
• naznani uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)
• naročnik na e-novice (v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je le vaš elektronski naslov in izbira e-novic, ki jo želite prejemati na vaš naslov. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. Na naše e-novice pa se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsakih e-novicah) in s tem izbrišete iz naših seznamov.
• registrirani uporabnik
• registrirani kupec


Osebni podatki, ki jih zbiramo
O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:
• podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zaveznaca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zaveznaci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.

• kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.

• finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.

• podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Naročila.

• podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami preko rubrike Vprašanja in odgovori, izbrani oddelki ter oddani komentarji in ocene naših ponudb. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun, Naročila, Priljubljeni izdelki, Primerjalnik in Košarica.

• tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. FSP, d.o.o.  lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, ...  Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

 

Kako pridobivamo podatke
Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko: 
• se registrirate kot uporabnik iFly.si
• oddate naročilo
• stornirate naročilo
• se naročite na katerokoli izmed naših e-novic
• z nagradnimi igrami
• pregledujete naše vsebine
• ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov
• ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, ...
• z nami komunicirate preko družbenih omrežij
• iz drugih virov (na primer: vašo sposobnost za nakup na kredit nam posreduje ponudnik kreditiranja, informacijo, ali je vaša kreditna ali plačilna kartica veljavna in ali lahko z njo izvedete plačilo naročila pri nas nam posreduje izdajatelj vaše kreditne kartice)
Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.
Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

 

Kaj delamo s podatki o vas
Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:
• zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
• izvedbo vaših naročil
• za profiliranje kupcev, ki omogoča prikaz potrebam posameznega kupca primernejših ponudb tako na spletnih straneh kot v naših e-novicah
• za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani
Podatke o naročilih na naše e-novice zbiramo z namenom, da vam lahko na željeni naslov dostavimo izbrane e-novice.
Pogoji sodelovanja v posamezni nagradni igri in obdelava podatkov ter objava nagrajencev, so določeni in zapisani na straneh splošnih pogojev nagradnih iger ter v vsaki nagradni igri posebej.
Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.
Vkolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

 

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov
Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:
• dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
• v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila
• dobaviteljem in pooblaščenim serviserjem, vkolikor reklamacije ali vprašanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje, urejate preko nas
• izvajalcem plačil (na primer Paypal, Diners, ponudniki kreditiranja,
• pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.) 
• z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem
Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.
Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

 

Roki hrambe osebnih podatkov
Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.
Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.
V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

 

Zagotavljanje varnosti
Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.
Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.
Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

 

Piškotki
Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.
Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko uredite na vrhu te strani.

 

Piškotki na naših straneh:

Ime piškotkaNamenČas piškotkaPodjetje
pixel_ratio Piškotki so uporabljajo za povečanje sodelovanja naših obiskovalcev / uporabnikov na naši spletni strani s socialnimi omrežji. 30 dni Facebook
_ga Statistika ogledov spletne strani 1 dan Google Analytics
_gid Statistika ogledov spletne strani 1 dan Google Analytics
_gat Statistika ogledov spletne strani 1 dan Google Analytics
fr Piškotki so uporabljajo za povečanje sodelovanja naših obiskovalcev / uporabnikov na naši spletni strani s socialnimi omrežji. 90 dni Facebook
cookieconsent_status Vodi uporabnikovo odločitev o potrditvi piškotkov. Ob zaprtju brskalnika FSP, d.o.o.
joomla_remember_me Nastavitev pogleda 60 dni FSP, d.o.o.
session Identifikacija uporabnika in čas prijave Ob zaprtju brskalnika FSP, d.o.o.


Vaše pravice
Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:
• na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
• vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas je možen preko menuja Moj račun
• vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo vam, da praktično vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti v menuju Moj račun. Pravzaprav vas prosimo, da ste pri tem čimbolj vestni.
• v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vkolikor ste na primer le naročeni na eno ali več izmed naših e-novic, se lahko izbrišete sami tako da sledite povezavi v vsakih e-novicah ali oglasnem sporočilu, ki vam ga posredujemo. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.
• v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno,
• na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki
• obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov
Del pravic lahko uveljavite neposredno z vpogledom na to stran in v navedene vsebine. Pravico do popravka smo tudi zagotovili preko vmesnikov v menuju Moj račun. Sami se lahko odjavite od prejemanja na e-novice.
Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: FSP, d.o.o., Staničeva 12, 1000 Ljubljana, s pripisom GDPR, pri čemer je tema lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obedalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.
Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.